Во духот на европското првенство во фудбал, Македонско-германското стопанско здружение (DMWV) оваа година за првпат организираше фудбалски турнир за своите фирми членки.

Турнирот во мал фудбал се одржа на 09. Јуни во спортскиот...

Месер Вардар Техногас учествува и  на овогодинешниот 37-ти по ред меѓународен саем на металургија, електроника, неметали и градежништво, енергетика, обезбедување и заштита ТЕХНОМА 2011 кој се одржува од 18.10.- 22.10.2010....

Новата германска амбасадорка во Македонија Gudrun Steinacker и директорот на AHK Македонија Michael Schmidt го отворија и овогодинешниот Октоберфест со заедничко симболично пробивање на тапата од првото буре со баварско пиво.Во...

На 26.06.2011 на Месер Вардар Техногас му беа доделени сертификати за успешно имплентирање, применување и одржување на барањaта на системот за менаџмент за безбедност на храна, во согласност со стандардот  ISO 22000:2005, и...

На 07.06.2011 Месер Вардар Техногас  го регистрираше медицинскиот кислород како лек. Со тоа Месер Вардар Техногас е првата компанија во Р. Македонија која регистрира медицински гас како лек. Министерството за здравство на Р....

Displaying results 6 to 10 out of 20

< Previous

1

2

3

4

Next >