Вести

10.06.12 Турнир во мал фудбал

Во духот на европското првенство во фудбал, Македонско-германското стопанско здружение (DMWV) оваа година за првпат организираше фудбалски турнир за своите фирми членки.

Турнирот во мал фудбал се одржа на 09. Јуни во спортскиот...

19.10.11 MESSER на ТЕХНОМА 2011

Месер Вардар Техногас учествува и  на овогодинешниот 37-ти по ред меѓународен саем на металургија, електроника, неметали и градежништво, енергетика, обезбедување и заштита ТЕХНОМА 2011 кој се одржува од 18.10.- 22.10.2010....

05.10.11 Октоберфест во Скопје

Новата германска амбасадорка во Македонија Gudrun Steinacker и директорот на AHK Македонија Michael Schmidt го отворија и овогодинешниот Октоберфест со заедничко симболично пробивање на тапата од првото буре со баварско пиво.Во...

05.07.11 ISO 22000:2005 и PAS 220:2008

На 26.06.2011 на Месер Вардар Техногас му беа доделени сертификати за успешно имплентирање, применување и одржување на барањaта на системот за менаџмент за безбедност на храна, во согласност со стандардот  ISO 22000:2005, и...

08.06.11 Кислородот како лек

На 07.06.2011 Месер Вардар Техногас  го регистрираше медицинскиот кислород како лек. Со тоа Месер Вардар Техногас е првата компанија во Р. Македонија која регистрира медицински гас како лек. Министерството за здравство на Р....

Displaying results 6 to 10 out of 20

< Previous

1

2

3

4

Next >