Октоберфест во Скопје

Новата германска амбасадорка во Македонија Gudrun Steinacker и директорот на AHK Македонија Michael Schmidt го отворија и овогодинешниот Октоберфест со заедничко симболично пробивање на тапата од првото буре со баварско пиво.
Во автентична атмосфера под шатори, со пиво, германски колбаси, переци, пријатна музика и добро расположение помина и овогодинешниот Октоберфест во Македонија, на кој беа поканети германските фирми и застапништва во Македонија и нивните деловни партнери.

Оваа година нашиот Октоберфест го слави својот 5-годишен јубилеј и со тоа стана традиција во Македонија.

Страна 1 од 2